Global Development Blog

Így marketingelje vállalkozását ingyen

2017. május 30. 19:07 - global.dev

Mi azt valljuk, hogy minden forint többszörösen megtérül, amit online marketingre költünk – persze ha jól és jó helyre fektetjük a pénzt. Ha Ön mégis úgy látja, hogy a marketing büdzsé idén szűkösen alakul, adunk néhány tippet, hogy hogyan növelje a közönségét pénztárcabarát eszközökkel.

igy_marketingelje_vallalkozasat_ingyen.png

Facebook

A Facebook – mint ahogyan a belépésnél olvashatjuk – „Ingyenes, és az is marad.” Nemcsak a mezei felhasználóknak, hanem a vállalkozásoknak is. Az üzleti profil létrehozása csak néhány kattintás, azután pedig a beállítások pontosítása van hátra – eldöntheti, kiket szeretne célozni az oldallal, hogyan szeretne kommunikálni a közönségével, illetve hogy mit szeretne megosztani a vállalkozásáról. Ezt a felületet bátran ajánljuk, szolgáltatástól és termékkínálattól függetlenül, mert itt mindenki megtalálhatja a célközönségét. Megoszthatja a szolgáltatásait, szöveges bejegyzéseket, képeket, videókat, és még élőben is bejelentkezhet.

A hatékony közösségépítéshez érdemes hirdetni az oldalt, de más eszközöket is kínál a Facebook: ha személyes profilján aktív és sok ismerőse van, ossza meg vállalkozásának oldalát – csak ne vigye túlzásba, mert az idegesítővé váló posztok hamar eltűnnek az ismerősei üzenőfaláról. Ismerőseit meg is hívhatja, hogy kedveljék az oldalát. Ha mégis úgy gondolja, hogy ez nem elég: a jól megírt bejegyzések kis költségkerettel is több ezer emberhez juthatnak el.

A Facebook folyamatosan fejleszti a felületet, így egyre több lehetőség van a hatékony üzleti profil kialakítására. Választhat tevékenységéhez passzoló sablont, és azt is kiválaszthatja, hogy milyen funkciók jelenjenek meg az oldalon.

Extra tipp

Regisztráljon más közösségi oldalakra és kösse össze azokat Facebook profiljával.

Ingyenes weboldal

Ezt a megoldást azoknak a vállalkozásoknak ajánljuk, akiknél a weboldal nem szerepel kiemelt helyen a marketingstratégiában. Vannak egyszerűen szerkeszthető ingyenes sablonok, ami sok esetben praktikus lehet: gyorsan elkészül, nincs szükség több hetes egyeztetésre a webfejlesztő cégekkel, és nem kerül egy forintba sem. A teljesség igénye nélkül: ingyenes weboldal hozható létre az oldalunk.hu, a Webnode.hu vagy az eoldal.hu segítségével, de biztosítja ezt a lehetőséget a Wix.com és a Google is.

Abban az esetben viszont, ha a weboldalának kiemelt szerepet szán a vállalkozása életében, az ingyenes sablonokat nem ajánljuk, már csak a következők miatt sem: nem lesz saját domain neve, csak egy aldomainje, a tárhely is erősen korlátozott, és még a honlapjának a léte sem csak Öntől függ, hanem a szolgáltatótól is, ahol a sablont szerkeszti. A Google megszűnésétől valószínűleg nem kell tartanunk a közeljövőben, de egy kisebb cég bármikor dönthet úgy, hogy átalakítja a struktúráját, vagy ami még rosszabb, megszünteti a szolgáltatást, Ön pedig honlap nélkül marad, a befektetett órái pedig mind elvesznek. És ha már az idő szóba került: a legtöbb szolgáltató ingyenes és szupergyors megoldást ígér (5 perc alatt létrehozható weboldalt!), ennél azért valószínűleg sokkal több időre lesz szüksége, ha eredményt is szeretne elérni az oldallal. Ahhoz, hogy kitapasztalja a kezelőfelületet, hogy minden beállítás a vállalkozására legyen szabva, és hogy igényes tartalmak is felkészüljenek, soha nem lesz elég 5 perc.

Extra tipp

Ha még az egyszerű sablonokhoz sincs türelme, próbálja ki a Google Business, magyarul a Google Cégem szolgáltatást, az tényleg csak öt percet vesz igénybe. Ehhez csupán az alapadatokra és néhány jó fotóra van szüksége.

Céges blog

Több népszerű blogos oldal csábít arra bennünket, hogy ragadjunk klaviatúrát és osszuk meg történeteinket a világgal. Úgy érzi, hogy nem izgalmas a vállalkozása? Ezt kizártnak tartjuk. Gondolja végig: melyek azok a kérdések, amelyek legtöbbször felmerülnek a szakmájában? Milyen tévhiteket cáfolna meg szívesen? Mit kell tudni a termékeiről? Ha mindhárom kérdésre ott vannak a válaszok a fejében, meg is vannak az első bejegyzések. Tekintsen a blogra egy lehetőségként: a versenytársai előtt oszthatja meg közönségével a szakma leghasznosabb híreit, információit.

Extra tipp

Érdemes összekötni a blogot a közösségi profilokkal, valamint minden olyan hirdetési lehetőséget kihasználni, amit a blogfelület kínál (pl. banner beillesztése).

Szép és jó minőségű képek - ingyen!

Böngésszen és keressen ingyenes oldalakat! (Ez a lista ajánl jópárat, érdemes szétnézni.) Igen, tudjuk, hogy a fizetős képek sokkal szebbek – ezért kerülnek pénzbe, és nem csak egy regisztrációba. Az egyszerű Google keresésnél talált képeket viszont nem ajánljuk – hacsak nincs erre külön engedélye a szerzőtől.

Extra tipp

Ha nincs tapasztalata a grafika területén és a Photoshoppal sem szeretne órákat eltölteni, ajánljuk az olyan egyszerű képszerkesztő oldalakat, mint például a Canva, amit mi is előszeretettel használunk, ha egy látványos képet kell megszerkesztenünk. Bannerek készítéséhez hasonló kezelőfelületet ajánl a Bannersnack vagy a Bannereasy – utóbbinál még a vízjel sem fog problémát okozni.

Vállalkozásokat összegyűjtő oldalak

A regisztráció általában ingyenes, a kiemelt helyen való megjelenésért viszont fizetni kell. Érdemes több helyen regisztrálnia vállalkozását, mert a különböző gyűjtőoldalakat nem ugyanúgy keresőoptimalizálják, és az esély is nagyobb lesz, hogy rátalálnak a vállalkozására.

Extra tipp

Ha változtak a vállalkozás adatai, módosítsa őket. Ha itt találnak Önre leendő ügyfelei, akkor ugyanolyan fontosak a releváns, naprakész adatok, mint a honlap esetében.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://globaldev.blog.hu/api/trackback/id/tr7512540961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása